Sotkamon Hoitopalvelu | Tuula Ruuska > Yksilötaso > Intialainen päähieronta

paahieronta.jpgIntialainen päähieronta

on vuosituhansia vanha, pään ja hartiaseudun aluetta monipuolisesti käsittelevä hoitoperinne, joka rentouttaa kehon, rauhoittaa mielen ja tuo levollisen olon. Hoitosarja katkaisee stressioireita, lisää keskittymiskykyä ja kohottaa vireystasoa. Intialainen päähieronta kohdistuu pään alueen lisäksi myös niska- ja hartia-alueelle sekä käsivarsiin ja sen vaikutukset ulottuvat monipuolisesti koko keholle. Hoito keskittyy niille kehon alueille, jotka yleensä reagoivat kiireeseen ja stressiin.

Rauhoittuminen ja hiljentyminen avaa tilaisuuden kurkistaa omaan sisäiseen maailmaamme. Rentouden aikana syntyy oivalluksia oman itsensä parempaan ymmärtämiseen, mikä lisää itsetuntemusta myös tiedollisella tasolla. Rentoutuminen kasvattaa stressinsietokykyä, vähentää ahdistuneisuutta ja ärtyneisyyttä ja lisää itseluottamusta.

Verenkierto
Intialainen päähieronta lisää verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien seudulla. Verenkierron lisääntyminen parantaa kudosten hapen ja ravinteiden saantia mikä nopeuttaa solujen uusiutumista ja edistää mm. hiusten kasvua. Hoito edistää aivojen hapensaantia joka parantaa keskittymiskykyä, selkeyttää ajattelua ja lievittää henkistä väsymystä. Hieronta tehostaa lymfakiertoa samalla alueella ja se edistää kuona-aineiden poistumista kehosta ja vähentää turvotusta. Tehostunut lymfakierto parantaa myös vastustuskykyä.

Lihakset
Intialainen päähieronta  rentouttaa lihas- ja hermokudoksia pään, niskan ja hartioiden alueella mikä vähentää lihasväsymystä ja jännitystä, lisää liikkuvuutta, parantaa ryhtiä ja voi helpottaa päänsärkyä sekä erilaisia kiputiloja mm. purentalihaksissa (esim. hampaiden pureminen nukkuessa voi jäädä pois). Hieronta vähentää kudosten tulehdusta  ja lievittää siten kipua. Hoito rentouttaa ja rauhoittaa silmien lihaksistoa mikä kirkastaa silmiä ja vähentää niidenväsymystä.

Muut vaikutukset
Endorfiinin vapautuminen aivoissa aktivoituu ja kohentaa siten mielialaa. Hoito parantaaenergiankulkua ja säilyttää sitä kehossa mikä antaa yleisen tasapainon ja rauhallisuuden tunteen.

Olo on hoidon jälkeen rentoutunut, mieli virkeä ja ajatukset seesteiset kuin hyvän yöunen jälkeen. Aikaa tämän olotilan saavuttamiseen tarvitaan vain puoli tuntia. Hieronta tehdään istuma-asennossa vaatteiden päältä ja se voidaan toteuttaa helposti myös kotona tai työpaikalla. Intialainen päähieronta voidaan tehdä myös lyhyempänä tai pidempänä hoitona tarpeen mukaan. Jaksot ovat 15, 30 tai 50 minuuttia.

Lisää intialaisesta päähieronnasta