Siirry suoraan sisältöön

Yksilötaso

Palveluni sopivat erinomaisesti sinulle, joka haluat kehittää ammattiosaamistasi, kasvaa ihmisenä, tai löytää itsestäsi uusia puolia.

Työnohjaus on tehokas keino parantaa henkilöstön valmiuksia vastata työelämän haasteisiin!

Työohjauksessa käydään koulutetun ohjaajan kanssa läpi työhön ja työn tekemisen tavoitteisiin liittyviä asioita. Samalla mietitään omaa työtä ja siihen kytkeytyviä henkilökohtaisia tunteita ja reaktioita, joita ne herättävät.

Työnohjaus parantaa työn laatua ja sujuvuutta sekä auttaa työntekijää jaksamaan ja kehittymään ammatillisesti.

Työnohjaukseen voi tulla yksin tai ryhmässä. Työnohjausta voi tehdä myös puhelimessa.

Tiedustelut yhteystietolomakkeella tai puhelimitse: 040 522 9343

NLP-terapia – Kivan löytäminen omaan elämään

Elämässä on kohtia, joissa hyvä olo tuntuu pakenevan arjen asioitten alle eikä elämä tunnu enää kivalta. Oma ajattelu suppenee eikä vaihtoehtoja tunnu olevan.

Elämässä on myös kohtia, joissa valinnan tekeminen tuntuu ylivoimaisen vaikealta. Ratkaisu siirtyy kerta toisensa jälkeen, olo on levoton ja ristiriitainen.

Elämässä on tilanteita, joissa kanssaihmiset ärsyttävät ja kanssakäyminen vaikeutuu. Yhdessä oleminen ja yhdessä tekeminen ei ole enää kivaa.

Välillä elämä saattaa tuntua tarkoituksettomalta. Ei ole suuntaa minne mennä eikä ole tavoitetta mihin pyrkiä, on kuin eksyksissä.

Ulkopuolisen näkökulman tuominen näihin tilanteisiin sekä asiantunteva ohjausomien voimavarojen löytämiseen ja niiden käyttöön ottamiseen ovat oivallisia työtapoja muiden NLP-menetelmien ohella tällaisten pulmatilanteiden analysointiin ja vaihtoehtojen havaitsemiseen. Prosessi etenee ohjatun keskustelun ja erilaisten harjoitusten avulla erilaisia NLP-menetelmiä käyttäen.

NLP (Neuro-linquistic programming)

NLP sisältää mielikuvilla työskentelyä sekä myönteisen ajattelun ja omien voimavarojen hyödyntämistä. NLP-menetelmistä löytyy keinoja mm.ihmisten erilaisuuden ymmärtämiseen, vuorovaikutustaitojen parantamiseen, ajan ja stressin hallintaan, tavoitteiden selkiinnyttämiseen ja saavuttamiseen, rajoittavien uskomusten purkamiseen sekä itsetuntemuksen parantamiseen ja itsetunnon vahvistamiseen.

NLP on lyhytterapiamuoto, joka perustuu taitavuuden mallittamiseen. Sen monilukuiset menetelmät hyödyntävät hyväksi havaittuja ajatusmalleja ja toimintatapoja.Työskentelyn onnistuminen edellyttää keskinäistä luottamusta ja sen vuoksi ensimmäinen tapaaminen on toinen toisiimme tutustumista ja luottamuksen rakentamista. Kuuntelemista, katsomista ja tunnustelua siitä kuinka etenemme jatkossa. Se on Sinun valintaasi siitä haluatko jatkaa ja minun pohdintaani siitä koenko pystyväni olemaan Sinulle avuksi. Tämän vuoksi ensimmäinen käyntisi on maksuton jatkosta riippumatta.

Lue lisää NLP:stä.

Ammatillisten valmiuksien kehittäminen

Personal Coach on oman työn, opiskelun, ongelman, ristiriidan tai minkä tahansa mieltä askarruttavan asian tarkastelua yhdessä ”koutsaajan” kanssa. Tavoitteena on löytää ihmisestä itsestään ne voimavarat, joita etenemiseen tarvitaan.

Nykyinen elämänrytmi ja jatkuva muutos toimintaympäristössä aiheuttavat lisää haasteita meille jokaiselle niin opiskelussa, työssä kuin muillakin elämän alueilla. Jossain vaiheessa voi tulla tarve pysähtyä miettimään omaa toiminta- ja ajattelumallia jos valintojen tekeminen alkaa tuntua vaikealta tai jokin asia ei vaan lähde etenemään.

Jokainen on oman elämänsä ja työnsä asiantuntija. Koutsaajan tehtävänä on auttaa löytämään uusia näkökulmia tarkasteltavaan asiaan, auttaa tunnistamaan ristiriitaa aiheuttavat sisäiset elementit ja purkamaan mahdollisia rajoittavia uskomuksia etenemisen tieltä. NLP-menetelmät soveltuvat erinomaisen hyvin tällaiseen työtapaan. NLP:ssä ajatellaan, että jos jokin ratkaisu ei toimi niin kokeillaan jollain toisella tavalla.

Koutsaus on nopea ja tuloksekas tapa tarkastella jonkin tilanteen sisältöä, miten asiat liittyvät toisiinsa, mitä mielleketjuja siihen on rakentunut ja mitkä tunnetekijät ovat vallitsevina vaikuttamassa ajatteluun. Keskustelun ja kysymysten myötä koutsaaja ohjaa koutsattavaa löytämään omasta itsestään asian ratkaisemiseen tarvittavat oivallukset ja voimavarat.

Koutsaaminen toteutetaan ennalta suunnitellun ohjelman puitteissa, jossa sovitaan tavoitteesta, ajankäytöstä ja investoinnista. Yhden tapaamisen kesto on noin 1,5 tuntia ja se voi tapahtua missä tahansa rauhallisessa tilassa.

Rosen-menelmä

HUOM! Korona-tilanteen takia Rosen-terapiahoitojen tekeminen on toistaiseksi keskeytetty.  

Keholla on parempi muisti kuin moni meistä tietääkään. Lihakset muistavat sellaisetkin asiat, jotka mieli on unohtanut jo kauan sitten. Moni voi mieltää jatkuvien lihaskipujen johtuvan esimerkiksi fyysisestä rasituksesta. Kehossa voi kuitenkin olla jännitystiloja, jotka ovat tulleet esimerkiksi voimakkaan tunnetilan myötä ja jääneet ikään kuin päälle.

Lihasjännitysten syy voi siten löytyä myös eri elämänvaiheissa torjutuista tunteista. Ylivoimaisen tunteen siirtäminen kehoon on ihmiselle ominainen suojautumiskeino, joka auttaa pääsemään vaikean tilanteen yli. Jännitystila saattaa jäädä krooniseksi ilman että ihminen edes tiedostaa asiaa. Pitkäaikainen jännitystila kuormittaa kehoa ja rajoittaa vartalon liikkuvuutta. Keho on ikään kuin lukossa.

Rosen-terapeutti on koulutettu havaitsemaan kehon jännittyneet kohdat ja auttamaan asiakasta niiden löytämisessä. Kun jännittynyt lihas vapautuu ja rentoutuu, myös mieli vapautuu. Kehoon tulee lisää joustavuutta ja ihminen saa vapautettua energiaansa uuteen käyttöön.

Rosen-menetelmä on tapa löytää kehoon piiloutuneita tunteita, kohdata ja tuntea tunteet turvallisesti ja siten vapautua niistä vaiheittain. Joku kertoo löytäneensä ilon elämäänsä, joku toinen on saanut helpotusta jatkuvaan kipuiluun, joillekin se on merkinnyt uutta tietoa omasta tavasta kokea ja toimia. Ja lähes kaikille Rosen-hoito on ollut myös hyvin rentouttava kokemus.

Tervetuloa kokeilemaan mitä Rosen-menetelmä on Sinulle!

Rosen-menetelmä sopii sinulle, jos

  • • haluat rentoutua.
  • • etsit yhteyttä tunteisiisi.
  • • haluat löytää uusia voimavaroja ja mahdollisuuksia ilmaista itseäsi.
  • • haluat lisätä itsetuntemustasi – sekä mielen että kehon.
  • • olet stressaantunut tai väsynyt tietämättä miksi.
  • • kärsit erilaisista kehon jännityksistä tai kivuista, esim. päänsärky, vatsavaivat, niska-hartiakivut.
  • • käytät kehoasi itseilmaisuun, esim. tanssijat, näyttelijät, laulajat.
  • • käyt psykoterapiassa.

Olen valmistunut Rosen-terapeutiksi keväällä 2012.

Hoitokerta kestää tunnin kerrallaan. Työhuoneeni sijaitsee Saaritiellä Sotkamossa. Soita ja varaa itsellesi sopiva aika, joka voi olla mainiosti myös illalla tai viikonloppuna.

Puhelinnumeroni on 040 522 9343.

Hinta 60 €/tunti.

Lue Sotkamo-lehden artikkeli Rosen-menetelmästä
Lue mitä asiakkaat sanovat

Intialainen päähieronta

on vuosituhansia vanha, pään ja hartiaseudun aluetta monipuolisesti käsittelevä hoitoperinne, joka rentouttaa kehon, rauhoittaa mielen ja tuo levollisen olon. Hoitosarja katkaisee stressioireita, lisää keskittymiskykyä ja kohottaa vireystasoa. Intialainen päähieronta kohdistuu pään alueen lisäksi myös niska- ja hartia-alueelle sekä käsivarsiin ja sen vaikutukset ulottuvat monipuolisesti koko keholle. Hoito keskittyy niille kehon alueille, jotka yleensä reagoivat kiireeseen ja stressiin.

Rauhoittuminen ja hiljentyminen avaa tilaisuuden kurkistaa omaan sisäiseen maailmaamme. Rentouden aikana syntyy oivalluksia oman itsensä parempaan ymmärtämiseen, mikä lisää itsetuntemusta myös tiedollisella tasolla. Rentoutuminen kasvattaa stressinsietokykyä, vähentää ahdistuneisuutta ja ärtyneisyyttä ja lisää itseluottamusta.

Verenkierto
Intialainen päähieronta lisää verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien seudulla. Verenkierron lisääntyminen parantaa kudosten hapen ja ravinteiden saantia mikä nopeuttaa solujen uusiutumista ja edistää mm. hiusten kasvua. Hoito edistää aivojen hapensaantia joka parantaa keskittymiskykyä, selkeyttää ajattelua ja lievittää henkistä väsymystä. Hieronta tehostaa lymfakiertoa samalla alueella ja se edistää kuona-aineiden poistumista kehosta ja vähentää turvotusta. Tehostunut lymfakierto parantaa myös vastustuskykyä.

Lihakset
Intialainen päähieronta  rentouttaa lihas- ja hermokudoksia pään, niskan ja hartioiden alueella mikä vähentää lihasväsymystä ja jännitystä, lisää liikkuvuutta, parantaa ryhtiä ja voi helpottaa päänsärkyä sekä erilaisia kiputiloja mm. purentalihaksissa (esim. hampaiden pureminen nukkuessa voi jäädä pois). Hieronta vähentää kudosten tulehdusta  ja lievittää siten kipua. Hoito rentouttaa ja rauhoittaa silmien lihaksistoa mikä kirkastaa silmiä ja vähentää niidenväsymystä.


Muut vaikutukset
Endorfiinin vapautuminen aivoissa aktivoituu ja kohentaa siten mielialaa. Hoito parantaaenergiankulkua ja säilyttää sitä kehossa mikä antaa yleisen tasapainon ja rauhallisuuden tunteen.

Olo on hoidon jälkeen rentoutunut, mieli virkeä ja ajatukset seesteiset kuin hyvän yöunen jälkeen. Aikaa tämän olotilan saavuttamiseen tarvitaan vain puoli tuntia. Hieronta tehdään istuma-asennossa vaatteiden päältä ja se voidaan toteuttaa helposti myös kotona tai työpaikalla. Intialainen päähieronta voidaan tehdä myös lyhyempänä tai pidempänä hoitona tarpeen mukaan. Jaksot ovat 15, 30 tai 50 minuuttia.

Lisää intialaisesta päähieronnasta